De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Uniforme verdeling

 Dit is een reactie op vraag 54539 
Bedankt voor het antwoord. Ik snap helaas niet wat ik me precies moet voorstellen bij de verdelingsfunctie van Y=Ö(2+Z) (opgave a). Wat heeft Y voor nut in het kader van de uniforme verdeling? (mijn syllabus is daar nogal onduidelijk over!)

Selma
Student universiteit - zondag 2 maart 2008

Antwoord

Selma,
Uit de definitie van Y volgt dat 0Y2,en dat de verdelingsfunctie van Y,F(y)=0 voor y0,F(y)=1 voor y2 ,terwijlvoor 0y2 F(y)=1/4òdz,(z looptvan -2 naar y2-2)=1/4y2,Zodat E(Y)=ò1/2y2dy(y loopt van 0 naar 2)=4/3.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3