De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Differentieren van een natuurlijk logaritme

hoi, ik zit met een probleem.

Ik moet voor een vak het volgende natuurlijke logaritme differentieren:

y-y ln y

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen en evt ook de rekenregels die je toepast erbij kunnen vertellen?
alvast bedankt

Tim
Student universiteit - donderdag 28 februari 2008

Antwoord

Eigenlijk hoef je alleen de productregel toe te passen

d/dy [y-y ln y]
=d/dy [y] - d/dy [y ln y]
=1- y d/dy [ln y] - ln[y] d/dy [y]
=1 - y 1/y - ln y
=1-1-ln y = - ln y
Bernhard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 februari 2008



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker