De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiale Kansverdeling

Kan je van een roulettespel (een standaard roulettespel met de nummers 1 tot en met 36 en een 0) een binomiale kansverdeling maken?

Wietsk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 januari 2008

Antwoord

Je kunt van een roulettespel geen binomiale verdeling maken. Je kunt wel een kansexperiment verzinnen bij het roulettespel, vervolgens een kansvariabele (of stochast) definieëren en als je dat dan een beetje handig doet kan je er wel voor zorgen dat deze stochast binominaal verdeeld is.

Voorbeeld
X:aantal keren zwart na 10 keer balletje gooien
p=18/37
n=10
X~Bin(10,18/37)

Deze 'X' is binomiaal verdeeld en je zou dan met behulp van de binomiale verdeling bijvoorbeeld P(X=6) of P(X6) kunnen uitrekenen... Om maar 's wat te noemen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3