De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

2{2log(x-1)-4log(x2+1)}=1-4log(25)
2{2log(x-1)-2log(x2+1)/2log(4)=2log(2)-2log(25)/2log(4)
2.2log(x-1)-2.2log(x2+1)/2=2log(2/Ö25)
2log(x-1)2/Ö(x2+1)=2log(2/5)
(x-1)2/(x2+1)=2/5 Hoe kan ik dit verder oplossen ? Is het juist ? Alvast bedankt. vriendelijke groeten.

Veter
Leerling mbo - woensdag 14 november 2007

Antwoord

Ik begrijp niet waar die tweede wortel vandaan komt.

q53041img1.gif

Het lijkt er op... maar die wortels... daar iets vreemds mee.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3