|
|
\require{AMSmath}
Afgeleide van faculteit
Bestaat er een afgeleide van de 'facultaire functie' f(x)=x! ?
Jan Ar
Student universiteit - woensdag 24 oktober 2007
Antwoord
Beste Jan,
We noteren n! voor "n-faculteit" en dit is enkel gedefinieerd voor natuurlijke getallen, met 0! = 1! = 1 en verder (n+1)! = (n+1)n!. Deze functie bestaat dus slechts in discrete punten, is bijgevolg niet continu en dus zeker niet afleidbaar.
Er bestaat wel een continue uitbreiding van die gedefinieerd is voor alle reële getallen (behalve negatieve gehele getallen). Deze functie heet de Gamma-functie en is wel afleidbaar. Je vindt genoeg informatie over deze functie op internet.
mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 24 oktober 2007
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|