De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kans van meer dan 90%

Een basketbalspeler heeft bij een vrije worp een trefkans van 40%. Hoeveel vrije worpen moet hij nemen om met een kans van meer dan 90% minstens 5 keer te scoren.

Ik dacht: voor welke n is P(x=5)(=1-P(x$\leq$4) groter dan 0.9
y1= 1-binomcdf(x,0.4,4) maar dat is niet goed...

1719
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 oktober 2007

Antwoord

Bij dit binomiaal kansexperiment geldt:

X:aantal raak
p=0,4
n=?
P(X$\geq$5)$>$0,9

Oplossing:
P(X$\geq$5)=1-P(X$\leq$4)$>$0,9
P(X$\leq$4)$<$0,1

Met Y1=binomcdf(X,.4,4) kan je met je GR een tabel maken. Voor welke X is deze kans voor 't eerst kleiner dan 0,1? Bij X=18.
Zou dat zo lukken?

Volgens mij zat je aardig in de buurt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3