De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskunde en films

Goedeavond,
Ik ben opzoek naar de volgende films en ik hoop dat ik hiermee geholpen kan worden.

1- Pi
2- Donald Duck in the math magic land
3- The story of one (BBC documentaire)

Omdat ik deze film graag wil gebruiken tijdens een projectweek voor Wiskunde, hoop ik dat iemand mij kan helpen. Een ander bijkomend probleem is dat ze wel Nederlands ondertiteld moeten zijn.
Alvast bedankt voor de moeite.
Groet

Peter
Docent - woensdag 11 juli 2007

Antwoord

Beste Peter,
Helaas zijn deze films inderdaad nu lastig te vinden. Voor Pi kun je marktplaats nog wel af en toe proberen, ik vond nog: Marktplaats advertentie Pi voor je.
Clipjes van deze film kan je wel bekijken op de officiele site: http://www.pithemovie.com/clips.html

Donald Duck in the math magic land is in de US nog verkrijgbaar maar weet niet of je dit naar Nederland kan halen: http://dep.disney.go.com/educational/store/detail?fromsearch=1&product_id=77A83VL00
Anders staan ook op Youtube nog wat clipjes, bv. http://it.youtube.com/watch?v=CNFOvOJZoWw
http://it.youtube.com/watch?v=qLTKX4WxmZ4

Voor de laatste kon ik niets vinden om hem zelf op DVD te krijgen, maar hij staat wel in zijn geheel online: http://www.videosift.com/video/The-Story-Of-One-Terry-Jones-BBC-number-documentary-5904

Er zijn trouwens nog veel meer wiskundig getinte films, te denken valt aan 'proof', 'a beautiful mind', 'the number 23', etc. Even googlen op math in movies en je vind aardig wat handige links.

M.v.g.
PHS

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 juli 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3