De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Procent berekenen

Hallo

De vraag is
Als een handelaar de prijs van een product met p procent verhoogt, met hoeveel procent moet hij dan de nieuwe prijs verlagen om op de oorspronkelijke prijs te komen?

Ik dacht dus: A(1+p/100)=B
en dan B/(1+p/100)=A
B/((100+p)/100)=A dus A= 100/(100+p) ?

maar het antwoord moet: 100p/(100+p) zijn. Dus heb ik een p'tje te weinig..

Bedankt!

Al.
3de graad ASO - zaterdag 30 juni 2007

Antwoord

Je deelt B door (100+p)/100.
Dat is correct.
Dit betekent dat je B met f=100/(100+p) vermenigvuldigt.
Om aan het percentage te komen bereken je (1-f)*100.
(1-100/(100+p))*100 is (100-p-100)/(100+p)*100=-p*100/(100+p)
Het percentage verlaging is dan p*100/(100+p)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3