De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Namen voor grote getallen

Hoe spreek je het getal 6000 000 000 000 000 000 nu uit, ik moet het eigenlijk tegen morgen weten, vertel het mij zo gauw mogelijk!!
Al vriendelijk bedankt.

kaat l
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 3 november 2002

Antwoord

Even zoeken en voila:

duizend = 1.000 (=103)
miljoen = 1.000.000 (=106)
miljard = 1.000.000.000 (=109)
biljoen = 1.000.000.000.000 (=1012)
biljard = 1.000.000.000.000.000 (=1015)
triljoen = 1.000.000.000.000.000.000 (=1018)
triljard = 1.000.000.000.000.000.000.000 (=1021)
quadriljoen = 1024 (ga ik niet meer uitschrijven )
quadriljard = 1027
quintiljoen = 1030
sextiljoen = 1036
septiljoen = 1042
octiljoen = 1048
noniljoen = 1054
deciljoen = 1060
undeciljoen = 1066
duodeciljoen = 1072
tredeciljoen = 1078
quattuordeciljoen = 1084
quindeciljoen = 1090
sexdeciljoen = 1096
septendeciljoen = 10102
octodeciljoen = 10108
novemdeciljoen = 10114
vigintiljoen = 10120

Ofwel jouw 6.000.000.000.000.000.000 = 6·1018 = 6 triljoen
M.v.g.

naschrift
biljard = 1.000.000.000.000.000 (=1015)
28 mei 2021

Hieronder staat een lijst van de machten van tien. De getallen staan genoteerd met hun exponent van het grondtal 10. Daarnaast staat van welke woorden de naam is afgeleid

Zie Lijst van machten van tien

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 november 2002
Re: Namen voor grote getallen
Re: Namen voor grote getallen
Re: Namen voor grote getallen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3