De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal mogelijke nummerborden

Ik moet voor wiskunde een oprdacht maken. De vraag is: Hoeveel nummerborden zijn er mogelijk als je de combinatie LL-CC-CC (L=letter C=cijfer) hebt. Maar de LL mag niet beginnen met AA

Zelfs dacht ik 26X25X10X10X10X10 maar dat zou betekenen dat op de tweede plaats nooit een A kan staan dus ik zou ook de uitkomst van deze som: 25X26X10X10X10X10 bij de uitkomst van de eerste som optellen. Is dit correct?

Bvd.

Sebas
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 juni 2007

Antwoord

Je kan ook zeggen er zijn 262-1 mogelijke beginletters, dat is alles van AA t/m ZZ met de mogelijkheid AA er af. Dus:

(262-1)·104=6.750.000

Dat is echter niet hetzelfde als 2·26·25·104.

Je kan wel zo redeneren: de eerste is een A, er zijn 1·25·104 mogelijke nummerborden (250.000) of de eerste is geen A, er zijn dan 25·26·104 mogelijke nummerborden (6.500.000). Samen is dat 6.750.000.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juni 2007
 Re: Aantal mogelijke nummerborden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3