De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Een onherleidbare functie in de noemer

 Dit is een reactie op vraag 49963 
Ik heb ernaar gekeken en ik snap het niet helemaal. Is (2x-3) de f en (x3+x) de g?!?

Savita
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 april 2007

Antwoord

Savita,
f(x)=2x-3, a=0,n=1 en g(x)=x2+1.Dus toegepast op de stelling geeft:
f(x)/(xg(x))= A/x+j(x)/g(x).Beide leden vermenigvuldigen met x g(x)=
=x(x2+1) geeft:2x-3=A(x2+1)+j(x)x.Nu x=0 geeft:-3=A en
(2x-3)/(x3+x)+3/x= 5x/x2+1 ,dus j(x)=5x na wat rekenwerk.Hopelijk zo duidelijk.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3