De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Vergelijking oplossen (2)

3/4·3,14r3=1000 ik kan niet uit deze som komen alvast bedankt voor de uitleg

joyce
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 26 oktober 2002

Antwoord

Je kunt in ieder geval alvast 3/4 . 3,14 intikken. Als 3,14 in feite voorstelt, tik dan wel in op je rekenmachine i.v.m. afrondingsfouten.
Je krijgt dan: 2,355r3 = 1000.
Deel nu links en rechts door 2,355 om te krijgen r3 = 424,628 en dan trek je de derdemachtwortel of je neemt 424,628 tot de macht 1/3.
MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 oktober 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker