|
|
\require{AMSmath}
Re: Transformaties van logaritmische functies
Snelle reactie, bedankt!
als ik het hele spulletje uitreken kom ik op het volgende:
1. 3log((3x+3)2)= deze blijft moeilijk doen 2. 1/9log(x)= inderdaad -0,5·log(x) 3. 1/3log(x2-4x-4)= -2·3log(x+2) 4. 9log(x4)= 2·3log(x)
Zou u de eerste nog eens duidelijk willen maken?
Alvast bedankt weer! Edwin
Edwin
Student hbo - woensdag 22 november 2006
Antwoord
1. Misschien heb je hier iets aan:

3. Als er staat x2-4x-4 dan klopt het niet!
N.B. Overigens: bedenk wel dat y=log(x2) alleen hetzelfde is als y=2·log(x) voor x 0.

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 november 2006
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|