De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gegeven tovervierkanten vervolledigen

Het volgende tovervierkant is gegeven:

x - 3,2 - x
1,7 - 2,1 - x
x - 4,3 - x

Waar een x staat moet ik een getal invullen, zodanig dat alles klopt.

Ik heb al iets gevonden, maar diagonaal is het niet juist.
Kunnen jullie me verder helpen?
Hartelijk dank, Nina

Nina M
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 7 oktober 2006

Antwoord

Het rechter vakje in het midden ligt vast. Je krijgt dan:


Als ik daar aan ga rekenen dan kom ik uit op:

a=3.4
b=3
c=4.5
d=0.8

...en dan klopt de diagonaal van linksboven naar rechtsonder niet... en dat klopt... je kan hier dus geen tovervierkant van maken. Het is niet oplosbaar dus.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3