De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Convergentie-interval

Wie kan me met de onderstaande opgave helpen?
Hoe pak ik dit aan?
Bepaal van de machtreeks het convergentie-interval.

$\infty$
$\sum$
n=1

( ( 2n/nn) ·xn )

Loes
Student hbo - zondag 23 april 2006

Antwoord

Beste Loes,

Welke formule heb je daarvoor gezien? Waarschijnlijk moet je dat gewoon toepassen. Twee gangbare methoden om de convergentiestraal R (met an de coëfficiënt van xn) te vinden zijn:

Als L = limn$\to\infty$ |an/an+1| bestaat, dan is R = L.
Als L' = limn$\to\infty$ |an|1/n bestaat, dan is 1/L' = R.

Probeer je eens?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3