De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Excel: oplossen stelsel van 2 vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 44294 
Beste Willem,
Ik heb het stelsel op 2 manieren opgelost met doelzoeken in Excel:
1. Substitutie in 2e vgl naar Y (uw formule)
Resultaat: Y = 1,201 en X = 1,011
2. Substitutie in 1e vgl naar Y formule:(10/Y^45)^0.1*(Y^10-1)/Y-1)=15
Resultaat: Y = 1,233 en X = 0,49
Dus hebben we 3 verschillende numerieke oplossingen die kloppen (proef gemaakt met substitutie)
Betekent dit dat er oneindig veel oplossingenen zijn en waarom?
vriendelijke groeten,
Raf

Raf
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 17 maart 2006

Antwoord

De oplossing Y=1,201 en X=1,011 voldoet in ieder geval niet aan de eerste vergelijking.

Ik heb (bij nader inzien) ook de oplossing: x = 0.4904825865 en y = 1.233026853?

Vreemd..., maar oneindig veel oplossingen zullen er niet zijn!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 maart 2006
 Re: Re: Excel: oplossen stelsel van 2 vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3