De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snelheid berekenen

 Dit is een reactie op vraag 26557 
Carl Verheijen doet over 10 km 12.57,92 hoeveel km rijd hij dan gemiddeld ik snap niks van die formule.

waar staat m/s voor enz.

Mike T
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 19 december 2005

Antwoord

Om met het laatste te beginnen... als 1 m/s (meter per seconde) hetzelfde is als 3,6 km/u (kilometer per uur) dan is 20 m/s hetzelfde als 20·3,6 km/uur. Maar dat was de vraag niet...

Je schaatser doet over 10 kilometer in totaal 12 minuten en 57,92 seconden. Als je wilt weten hoeveel km/u (kilometer per uur) dat is dan zul je de afstand in kilometers moeten delen door het aantal uren. Dus de vraag is hoeveel uur is 12 minuten en 57,92 seconden?

12 minuten met één minuut van 60 seconden, dus in totaal:
12·60+57,92 = 777,92 seconden.

In één uur zitten 3600 seconden dus:
777,92 seconden = 777,92:3600 = 0,21609 uur.

De snelheid is 10:0,21609 46,3 km/uur.

..en dat doe ik 'm niet na...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3