De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Lineaire vergelijking oplossen

Ik wil wat meer uitleg over hoe je zoiets oplost:
12x-(3x+8) = 5x-(24-6x)
en deze
56+(19x-3)-x = 7x-12

Ilsa
Ouder - zondag 1 september 2002

Antwoord

Hetzelfde als bij Oplossen van lineaire vergelijkingen. Alleen moet je bedenken dat

-(3x+8)=-3x-8
-(3x+8) betekent hetzelfde als -1·(3x+8)

Maar verder precies hetzelfde als bij de vraag die ik hierboven heb genoemd. Of begrijp je dat helemaal niet? In dat geval... stel je vraag opnieuw en vertel eens wat je wel en niet snapt of waar je precies vastloopt!
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 september 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker