De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking complexe getallen

 Dit is een reactie op vraag 40828 
ik kom echt niet aan deze vierkantsvergelijking : a2+2a+1=0, ik

giovan
3de graad ASO - maandag 17 oktober 2005

Antwoord

(z-a)(z-2a)(z-b)=z3-(3a+b)z2+(2a2+3ab)z-2a2b
Dus
(1) 3a+b = -14/3
waaruit b=-14/3-3a

(2) 2a2+3ab = 7
b invullen : 2a2+3a(-14/3-3a)-7=0
2a2-14a-9a2-7=0
-7a2-14a-7=0
a2+2a+1=0

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 oktober 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3