|
|
\require{AMSmath}
Laplace transformatie en breuksplitsen
Stel: Y(s)=H(s)·U(S)=(1/s)·(1/(s2+2·s+1)) De noemer bevat hier meervoudige factoren. Als je deze functie nu splits krijg je dus dit: A/s + B/(x+1)2 + C/(x+1) Maar je krijg het niet voor elkaar om de constantes te bepalen. Ik heb al geprobeerd om er een veelterm van te maken en waardes invullen voor s. Zouden jullie deze breuksplitsing uit kunnen werken. Bedank,
Thom
Student hbo - donderdag 13 oktober 2005
Antwoord
Dag Thom 1/s(s+1)2 = A/s + B/(s+1)2 + C/s+1 = (op gelijke noemer) A(s+1)2/s(s+1)2 + B.s/s(s+1)2 + C.s.(s+1)/s(s+1)2 = (teller verwerken) As2+2As+A+Bs+Cs2+Cs/s(s+1)2 Dus As2+2As+A+Bs+Cs2+Cs = (A+C)s2+(2A+B+C)s+A = 1 (gelijke tellers) Waaruit : A=1, B=-1 en C=-1

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 oktober 2005
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|