De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

De inverse functie van een logaritmische functie

ik heb de volgende functie
f(x) = 2log (x-1)

dus y = 2log(x-1)
ik moet nu krijgen dat x = ..., dan de x en de y omdraaien en ik heb de inverse functie

hoe kom ik daar?

Kim
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 16 september 2005

Antwoord

Met behulp van de rekenregels machten en logaritmen stellen we vast:

x-1 = 2y
x = 2y + 1

Moet kunnen...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 september 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker