De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inverse laplace via breuksplitsen

halo,

bij het uitwerken van een diff. vergelijking volgens de methode van Laplace bekom ik volgend resultaat voor de s-functie: Y(s)= 1/(s-1)(s^2-3s+2)+1/(s-2)(s^2-3s+2)+s-3/s^2-3s+2

nu moet ik deze natuurlijk terug kunnen omvormen naar het t-domein via partieel breuksplitsen. Ik begrijp echter totaal niet hoe ik hier te werk zou moeten gaan. zouden jullie me hier verder mee kunnen helpen a.u.b.?

Alvast bedankt
dennis

dennis
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 24 augustus 2005

Antwoord

Dennis,
De eerste term zal ik voordoen.
s2-3s+2=(s-1)(s-2),zodat 1/((s-2)(s2-3s+2))=A/(s-1)+B/(s-2)+C/(s-2)2.
Onder een noemer brengen en gelijkbstellen levert A=1,B=-1 en C=1.
De rest gaat analoog.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 26 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3