De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Volgorde der bewerkingen

Hoe moet je de volgende som berekenen 9-3+3:3×1

is het antw = 9-3+3 : (3×1) = 9:3 = 3

of 9-3+(3:3×1) = 7

Lisann
Ouder - dinsdag 2 augustus 2005

Antwoord

Beste Lisanne,

Zoals jij het schrijft, 9-3+3:3x1, is het antwoord inderdaad 7.
Enige verwarring is er misschien met de bekende regel van 'Meneer van Dale' maar die klopt niet. Voor meer informatie over de rekenregels verwijs ik je naar onderstaande link, daar wordt alles uitgebreid uitgelegd.

Wat dat voorbeeld betreft komt het er in het kort op neer dat delen en vermenigvuldigen gelijkwaardig zijn en dus uitgevoerd worden in de volgorde waarin ze verschijnen, van links naar rechts gelezen.

Dus:
9-3+3:3x1 = 9-3+1x1 = 9-3+1 = 7

mvg,
Tom

Zie Volgorde van bewerkingen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3