De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiswijzer oefenprograma geeft foute antwoorden?

Het gaat over de volgende som 2.-3.-32.-3.e2=162e2
Dat is waar ik op uit kom ook als ik het nareken op
een rekenmachine!
Wiswijzer oefenprogramma zegt dat het -162e2 is!
Doe ik wat fout of wat?

A.Luyf
Iets anders - vrijdag 15 juli 2005

Antwoord

Hallo

Waarschijnlijk zit uw fout bij '-32', dit is namelijk -(3)2= -9. Dit is NIET gelijk aan (-3)2=9. In onderstaande berekeningen (A) ga ik uit van '-(3)2'. Let op de haakjes!

(A)
= 2 · (-3) · (-1) · (3)2 · (-3) · (e)2
= 2 · (-1) · (3) · (-1) · 32 · (-1) · (3) · (e)2
= 2 · (-1) · (-1) · (-1) · (3)4 · (e)2
= - 2 · 81 · (e)2
= - 162 · (e)2

Indien echter (-3)2 bedoeld is, dan is het antwoord toch positief (B).

(B)
= 2 · (-3) · (-3)2 · (-3) · (e)2
= 2 · (-1) · (3) · (9) · (-1) · (3) · (e)2
= 2 · (-1) · (-1) · (3)4 · (e)2
= 2 · 81 · (e)2
= 162 · (e)2

Als (-3)2 bedoeld is moet je haakjes gebruiken op je rekenmachine! Mocht het zijn dat je nog steeds denkt dat Wiswijzer fout is, dan moet je maar nog een antwoordje sturen.

Opmerking: dit is geen som, maar een produkt .

Groetjes

Igor
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 juli 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3