De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Oppervlakte

Zou iemand mij met dit probleem kunnen helpen? Een regelmatige piramide ABCDEF.T heeft een hoogte h. Schrijf de oppervlakte van het grondvlak in functie van h als je weet dat de totale oppervlakte 4x het grondoppervlak is?
Dank u...

Joris
3de graad ASO - woensdag 22 juni 2005

Antwoord

Joris,
Hierbij enkele hints om het probleem op te lossen.
Zij s=zijde grondvlak.Opvl.grondvlak=(3/2Ö3)s2.
Lengte ribben=Ö(h2+s2).Totale oppervlakte is
3/2Ö3 s2+3/2sÖ(4h2+3s2).Stel deze gelijk aan 4 maal oppervl. grondvlak .Eenmaal kwadrateren levert s2=h2/6.
Groetend,
kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 juni 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker