De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verbanden en tabellen

Ik begrijp niet hoe je deze formule bij de tabel moet zoeken

p123
w355065

Welke formule hoort hierbij:

A. 3(p-6)
B. 5(3p + 4)
C. w = 3p/8

elisa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 14 oktober 2001

Antwoord

Ook hier geldt dat je de getallen uit de tabel kunt invullen in de formule om te kijken of het klopt.

Eerst maar een p=1
Dan komt er uit:
A. 3(1-6)=3·-5=-15
B. 5(3·1+4)=5(3+4)=5·7=35
C. 3·1/8=3/8

Maar in de tabel staat dat er 35 uit moet komen, dus is A. en C. fout... dus is het antwoord B.

..en als je echt zeker wilt weten zou de rest van de tabel ook moeten kloppen voor B. en dat is ook zo..

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 oktober 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3