De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenregels

Hallo,

Als ik rekenregel a^(p/q)=[WORTELq]a^p bekijk en toepas, hoe kan het dan dat 160=(v/10)^2,1 wordt
v/10=[WORTEL2,1]160 ???

Voor mijn gevoel hebben de exponenten p en 2,1 namelijk de teller functie.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat zien!!!

Groetjes,

tonkom
Ouder - vrijdag 20 mei 2005

Antwoord

Hallo,

Ik volg niet helemaal wat je daarna vertelt maar als ik vertrek van 160 = (v/10)^(2.1) en ik neem verhef beide leden tot de macht 1/2.1 (of met andere woorden, de 2.1-e machtswortel trekken van beide leden) dan krijg je toch 160^(1/2.1) = v/10 ?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3