De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel procent korting krijg je?

Ik moet weten wat de formule is van een procentberekening.

Hoeveel procent korting krijg je bij een prijs daalt van 6.76 naar 4.76?
Hoeveel procent korting krijg ik en welke formule hoort daarbij?

anoek
Student hbo - vrijdag 29 april 2005

Antwoord

Beste Anoek,

Als ik de oude prijs (voor de korting) p noem, de korting in % x en de nieuwe prijs (na de korting) q dan geldt er voor gegeven (oude) prijs en korting:

q = p - (px)/100

Opgelost naar de korting x geeft dit

x = 100(p-q)/p

In jouw geval is de korting dus:

x = 100(6.76-4.76)/6.76 = 200/6.76 29.6 %

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3