De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Zwitserse Nummerborden

In Zwitserland bestaat een nummerbord uit 2 letters, die de streek waar de eigenaar woont aanduiden(er zijn zo'n 16 verschillende streken in Zwitserland), en 3-5 cijfers van 0-9. De formule voor het uitrekenen van het aantal nummerbordcombinaties bij een nummerbord met 3 cijfers is bij mijn weten als volgt(A=aantal mogelijke nummerbordcombinaties):
A=16*103

Nou wil ik weten, wat is de formule om het aantal nummerbordcombinaties met 3-5 cijfers te berekenen?

Alvast bedankt voor het antwoord...

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 juni 2002

Antwoord

Wat dacht je van
A=16·(103+104+105)?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 juni 2002
Re: Zwitserse Nummerborden
Re: Zwitserse Nummerborden



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3