De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stuksprijs

totaalprijs = €6.314,00
totaal aantal m2 = 1.552 m2

326 m2 zonder toeslag
1.226 m2 met toeslag (20 %)

nu vraag ik me af wat de stuksprijs is van de m2 met toeslag, en de m2 zonder toeslag

Ruben
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 maart 2005

Antwoord

Je wilt eerst uitrekenen over welk bedrag van de in totaal 6314 euro je toeslag betaald.

1552m2 vloer in totaal maar je betaald maar over 1226m2 toeslag. Dus je krijgt 1226/1552 = 0,79
Dt betekent dat je over 79 procent van het totaal vloeroppervlak je 20 procent toeslag betaald)

79 procent van 6314 euro = 6314 x 0,79 = 4988,06
Dus over 4988,06 euro van het totaal bedrag betaal je 20 procent toeslag.

Zonder toeslag betaal je dus maar 80 procent van dit bedrag je krijgt dus; 4988,06 x 0,8 = 3990,45 kost deze 1226m2 van de totale vloer zonder die toeslag.

Je hoeft nu alleen nog maar het bedrag 3990,45 te delen door het vloeroppervlak en je weet hoeveel de vloer per m2 kost zonder toeslag.

Hoop dat ik je zo goed geholpen heb.

P.S. Ik heb de antwoorden steeds afgerond, als je dit niet doet krijg je een preciezer antwoord uiteraard.

Allard
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3