De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Procent bepalen

Bedankt voor je antwoord op deze vraag maar zou je het antwoord wat beter kunnen uitleggen in verband met het uit het hoofd rekenen van een percentage.De uitwerking zie ik graag te gemoet.

arjan
Iets anders - woensdag 23 februari 2005

Antwoord

Hallo,

In het totaal heb je 224 stukken fruit. Stel dat alle stukken rot waren, dan is dat 100%:

224 = 100%

Deel nu beide leden door 224:

1 = 100%/224

Vermenigvuldig nu beide leden met het aantal stukken rot fruit, bvb 6:

6 = 6*100/224 = (ongeveer) 2.7%

Neem maar eens een kijkje op onderstaande link voor een ander voorbeeld, met nog iets meer uitleg

mvg,
Tom

Zie Procenten

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3