De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De wortel van 8

ik zit met een probleem. Hoe los ik de wortel van 8 wiskundig op ik kom er maar niet uit ik hoop dat jullie me kunnen helpen....

Victor
Student hbo - maandag 21 februari 2005

Antwoord

Hallo Victor,

Wat bedoel je precies met "wiskundig oplossen" ?

Dit kan je wel doen:
Ö8 = Ö(2*4) = Ö(2*22) = 2Ö2

Ö2 is echter irrationaal en zal je nooit exact decimaal kunnen bepalen.

Je kan het dus wel 'vereenvoudigen' tot 2Ö2, maar "oplossen" ... ?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3