De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Absolute waarde

 Dit is een reactie op vraag 33689 
Oké

En waarom geldt die regel?
Want als ik dat toepas (zie mijn eerste vraag) dan klopt dat niet meer. Hoe maak je dat aan iemand duidelijk?

Evelie
2de graad ASO - zondag 6 februari 2005

Antwoord

Beste Evelien,

Als jij het correct toepast dan klopt het wel. Maar je moet je natuurlijk wel realiseren dat als |x|=y dat dan x=y OF -x=y, en bijna nooit allebei (alleen allebei als x=0). Je lijkt dat door de war te halen. Dus juiste toepassing zou zijn:

|-12| = 12 $\Leftrightarrow$ -12 = 12 OF --12 = 12

Uit dat laatste kun je niet meer concluderen dat -12 = 12.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3