De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud aarde

Wat is de inhoud van de aarde? (in km3)

Bart W
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 mei 2002

Antwoord

De omtrek van de aarde is circa 40.000 km, daarmee weet je de straal van de aarde. (2$\pi$r) zie eventueel tabellenboek voor straal van de aarde.
Het volume van een bol wordt gegeven door V=$\frac{4}{3}\pi$r3

groeten,
Martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 mei 2002
Re: Inhoud aarde



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3