De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Energie van een zeebeving

Dag,
Op een Amerikaanse site vond ik de volgende formule.
log (E) = 4,4 + 1,5 * M
(de magnitude op 2e kerstdag was 9,0)
Hoe reken je dit ook alweer uit? Volgens mij moet het iets zijn in kWh?

dag, Pieter

Pieter
Leerling mbo - maandag 10 januari 2005

Antwoord

Als M de magnitude voorstelt en als dus M = 9 is , dan is volgens je formule logE = 4,4 + 1,5*9 = 4,4 + 13,5 = 17,9 en dan is E = 1017,9.
In welke eenheid je nu gerekend hebt, weet ik niet, maar gezien de beelden moet het een indrukwekkende hoeveelheid energie zijn geweest.
MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 januari 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker