De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Repeterende vergelijkingen

Hallo,
Ik ben voor mijn praktische opdracht bezig met een hoofdstuk 'repeterende vergelijkingen.' Ik heb een stelling die ik moet bewijzen maar kom er niet uit. Hier komtie:
Öx+Öx+Öx+Öx+Öx+Öx+.......enz= 3 is hetzelfde als: Öx+3=3

Hierbij is het dus zo dat bij de repeterende vergelijking de wortels oneindig 'in' de eerste wortel staan.
Ik kom er niet uit, HELP!
Alvast bedankt! Groetjes Shira

Shira
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 januari 2005

Antwoord

Shira,
noem Öx+Öx+...Öx=t(n),
dan is t(n)2=t(n-1)+x.Als lim t(n)=3 volgt
Ö3+x=3.
Hopelijk zo duidelijk.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 januari 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3