De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Worteltrekken zonder rekenmachine

Aan de hand van de uitleg over worteltrekken zonder rekenmachine probeer ik nu zelf de wortel uit 1229 te trekken. Ik krijg echter een ander antwoord dan mijn zakjapanner en omdat ik aanneem dat deze gelijk heeft, is mijn vraag wat ik verkeerd doe:
1229,0000 = 35,3
9-
6?~? 329
65~5 325-
10?~? 400
103~3 309-
6?x? 9100

Hier loop ik dus vast. Kunt u mij verder helpen?
Alvast bedankt.

Wil
Student hbo - dinsdag 4 januari 2005

Antwoord

1229 van achteruit in groepen van twee cijfers verdelen:
12|29,|00|00 3 keer (uitkomst 3.,..)
329,|00|00| 6.x. gaat 5 keer (35,..) 65x5=325 dat van die 329 af
400|00 70.x. gaat 0 keer (35,0.)
40000 700.x. gaat 5 keer (35,05) 7005x5=35025 dit van die 40000 af
Enzovoorts maar de uitkomst in 4 decimalen staat er al: 35,05
Laatste cijfer is afgebroken bij afronding zou het nog 35,06 kunnen worden. Mijn zakchinees geeft ook dit antwoord.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 januari 2005
 Re: Worteltrekken zonder rekenmachine 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3