De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Controleren van een integraal

       x²+1   x²   1  
f(x) = ---- = -- + -- = 1 + x-2
x² x² x²
als ik deze integreer dan kom ik niet op het geen wat het antwoordenboek geeft:
      x2-1
F(x) ----
x

Jos
Student hbo - donderdag 16 mei 2002

Antwoord

Als je het gegeven antwoord weer differentieert, dan zie je dat het wel degelijk klopt!

(x2 - 1)/x = x - 1/x = x - x-1 wordt bij differentiëren toch 1 + 1/x2 = (x2 + 1)/x2 en dat is jouw functie.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 16 mei 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3