De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Veelterm

Beste Wisfaq,
Een "zware vraag", denk ik.
1.a)Zoek de voorwaarden waaraan de coefficënten van de veelterm x^4+px^3+qx^2+rx+s moeten voldoen,opdat deze veelterm te onbinden is in 2 drietemen van de 2 de graad,T1 e T2 genaamd,maar op zulke wijze dat T1 willekeurige wortels aenb en T2 de wortels a/ben b/aaanneemt.
1.b) Gesteld dat dze voorwaarden vervuld zijn, en dat men heeft p=r en s=2,bereken dan de wortels van T1 en T2.

hl
Ouder - maandag 13 december 2004

Antwoord

Hendrik,
ga uit van (x-a)(x-b)(x-a/b)(x-b/a) .Dit uitwerken levert voorwaarden voor p,q,r en s.
b.v.s=ab.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3