De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wijzigen van het assenstelsel in de ruimte

 Dit is een reactie op vraag 29887 
Bedankt voor dit antwoord.
Maar bij de uitwerking loop ik steeds vast en ik krijg dus niet de gevraagde waarden. (Deze leerstof is voor mij 35 jaar geleden en dat laat zich voelen).
Kan u mij de uitwerking (bvb van de eerste draaing)toelichten aub.

Verhoe
Ouder - dinsdag 16 november 2004

Antwoord

Eerst draaien om de z-as over hoek qgeeft:

*=een kolom met drie rijen.
eerste rij:
sinjcos2q+sinjsin2q=sinj
tweede rij:
-sinjsinqcosq+sinjsinqcosq=0

derde rij: 0*....+0*....+1*cosj=cosj

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3