De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Random getallen

 Dit is een reactie op vraag 28717 
Heb dit geprobeerd maar is nog chinees voor mij.Ik krijg een werkblad met allerlei cijfers. Als ik dan de laatste formule (=AANTAL.ALS....)in een cel plaats, krijg ik een random getal. Als ik dit 65 keer doe, kom ik nooit aan het startbedrag van 50000!?

helga
Iets anders - woensdag 20 oktober 2004

Antwoord

Beste Helga,

Dat klopt inderdaad. Je moet niet 65 keer hetzelfde doen, maar een rijtje van 65 van dit soort formules maken:

=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=1")
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=2")
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=3")
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=4")
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=5")
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=6")
...
=AANTAL.ALS(A1:AX100;"=65")

Die formules tellen steeds het aantal keer dat 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 65 voorkomen in het gebied van A1 tot AX100. Samen worden die getallen nu niet 50.000, maar 5.000. We hebben in dit gebied 5.000 cellen, omdat ik uit praktische overwegingen alleen tientallen euro toesta. Anders moet je 50.000 cellen gaan vullen, en dat is een heel gedoe. Volgens mij lukt dat geeneens op 1 werkblad.

Hopelijk gaat het nu lukken.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3