De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Maple: complexe oplossingen

 Dit is een reactie op vraag 28690 
Ok bedankt voor het snelle antwoord, maar kom er nu achter dat ik

2z^4 + 9z +1 = 0

had moeten gebruiken! Nu heb ik gekeken en er komt uit als ik:

solve(2*z^4 + 9*z + 1 = 0, z);

RootOf(2*_Z^4+9*_Z+1, index = 1), RootOf(2*_Z^4+9*_Z+1, index = 2), RootOf(2*_Z^4+9*_Z+1, index = 3), RootOf(2*_Z^4+9*_Z+1, index = 4)

is dit een complex getal??

Albert
Student universiteit - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

In de 'handleiding' (Help) van Maple vind je:
- The function RootOf is a place holder for representing all the roots of an equation in one variable. In particular, it is the standard representation for Maple's algebraic numbers, algebraic functions (see evala), and finite fields GF(p^k), p prime, k 1 (see mod).
- Maple automatically generates RootOfs to express the solutions to polynomial equations and systems of equations (see solve), eigenvalues, and rational function integrals (see int). Maple knows how to apply diff, series, evalf, and simplify to RootOf expressions.

Als je na de laatste opdracht (die met het antwoord RootOf) de volgende opdracht geeft:

evalf(%);

dan geeft Maple:

.8616365167+1.431108821*I, -.1111450227, -1.612128011, .8616365167-1.431108821*I

Dus twee reële oplossingen, en twee (toegevoegd) complexe.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3