De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Convergentie aantonen met Maple

Is het mogelijk om met het rekenprogramma MapleV de convergentie van een reeks aan te tonen?
Bijv. van de ån=2 naar oneindig, 1/(n ln n) ?

Ik kan hierover nergens iets vinden.
Mvg,
Patricia

Patric
Student hbo - maandag 11 oktober 2004

Antwoord

dag Patricia,

Deze reeks is helaas niet convergent, dus convergentie valt ook niet met Maple aan te tonen.
Je kunt de volgende commando's invoeren om de divergentie aan te tonen:
sn:=k-sum(1/(n*ln(n)), n=2..k);
limit(sn(k), k=infinity);
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 oktober 2004
 Re: Convergentie aantonen met Maple 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3