De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbele grafiek in excel ?

Ik kan eenvoudige grafieken tekenen in Excel. Ik zou nu echter twee grafieken in een willen tekenen.

Het zit zo. Ik heb een bepaalde functie z en ik heb twee grafieken, enerzijds z = z(x) en anderzijds z = z(y). Nu zou ik deze twee grafieken willen tekenen met gemeenschappelijke z-as : links van de z-as z = z(x) en rechts z=z(y). Iemand een idee hoe ik hieraan begin ?

Wim Po
Student universiteit België - vrijdag 17 september 2004

Antwoord

dag Wim,

Begrijp ik nu goed dat de gemeenschappelijke, horizontale as de z-waarden aangeeft, en dat links de z-waarden als functie van x staan, en rechts de z-waarden als functie van y???
Dat is heel vreemd.
Wat wel kan, is een gemeenschappelijke horizontale as voor de z-waarden, en links de as met x-waarden als functie van z, en rechts de as met y-waarden als functie van z.
Dat doe je bijvoorbeeld op de volgende manier:
Je hebt drie kolommen: een met z-waarden, een met x(z) waarden en een met y(z) waarden.
Selecteer deze kolommen en maak een spreidingsgrafiek met de wizard.
Nu is er standaard maar een waarde-as getekend (links).
Klik nu met de rechtermuisknop op de grafiek van y(z), en kies voor Gegevensreeks opmaken, tabblad As, en kies voor Secundaire as.
Zorg nog even voor mooie labels bij de assen, anders weet je niet welke as bij welke grafiek hoort.
Je krijgt dan bijvoorbeeld zoiets:
q27478img1.gif
Ik hoop dat dit ook de bedoeling was.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 september 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3