De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Meneer van Dale (2)

 Dit is een reactie op vraag 26675 
Inhakend op de "Meneer van Dalen.." discussie.
Kan iemand mij uitleggen wat het juiste antwoord is van het volgende vraagstuk: 1+2x3=

Volgens de nieuwe rekenmethode van onze zoon (groep 8 basisschool) gaat vermenigvuldigen voor optellen en is het antwoord 7. Zo heb ik het zelf lang geleden ook geleerd en naar mijn idee is dit correct.

Als ik de wiskundeleraar van onze dochter (Havo/VWO) goed interpreteer is Meneer van Dalen niet meer correct en dient een opgave van links naar rechts doorlopen te worden en is het antwoord 9. Ik kan me dit haast niet voorstellen maar ben toch aan het twijfelen gebracht.

Wie heeft er gelijk en waarom?

Fred
Ouder - maandag 30 augustus 2004

Antwoord

Beste Fred,

Eens kijken vermenigvuldigen en delen gaan zoals ze staan, maar gaan voor optellen en aftrekken dus....eerst 2x3 = 6 en dan 1+6 = 7
Ofwel met haakjes 1+(2x3) voor de duidelijkheid, maar die hoeven dus niet.

Dat Meneer van Dale niet klopt is wel correct, maar in dit geval zou die nog wel kloppen. Meneer van Dale bevat namelijk de volgende fouten:
  1. Wacht zou vooraan moeten staan omdat worteltrekken een zogenoemde eenplaatsig functie teken is en dus voor de twee plaatsige gaat.
  2. Het wekt de suggestie dat vermenigvuldigen voor delen gaat. Dit is niet waar, vermenigvuldigen en delen gaan zoals ze staan.
  3. Hetzelfde als bij 2 geldt ook voor optellen en aftrekken.
Meer info is te vinden op Meneer van Dale (2)

M.v.g.
P.H. Stikker

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 augustus 2004
Re: Re: Re: Re: Meneer van Dale (2)



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3