De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadratische formules

Hallo
Ik moet nu een paragraaf maken over 'liniaer of kwadratisch'
Maar op 1 vraag staat er: teken de grafiek bij de formule h=2t2-5.
Maar mijn vraag is wat betekent 2t2-5?

al vast bedankt

Rendy
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 29 augustus 2004

Antwoord

Hallo Rendy,

De letter t zal wel te maken hebben met tijd.
Als t = 0 dan is h = 2.02-5 = -5
Als t = 1 dan is h = 2.12-5 = -3
Als t = 2 dan is h = 2.22-5 = 3
Zo kun je zelf nog voor een aantal waarden van t uitrekenen wat h is. (neem b.v. t = 0,5 en t = 2,5)
Als je met behulp van deze uitkomsten een grafiek tekent dan zal je hopelijk wel iets opvallen.

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 augustus 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3