De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Mogelijke combinaties

 Dit is een reactie op vraag 26774 
Als de 1e baan rood is mag de 2e baan niet rood zijn, maar de 3e wel (en de 4e weer niet). Dit is juist het probleem waar ik niet uitkom.

Leen M
Ouder - woensdag 25 augustus 2004

Antwoord

dag Leen,

Daarom zijn er voor de 2e baan dus maar 3 mogelijkheden.
Voor de derde baan zijn er dan ook weer 3, en voor de 4e ook.
Om je te overtuigen, som ik hier een deel van de mogelijkheden op voor het geval er drie banen zijn.
Dat zijn er dus 4򉁫 = 36
r=rood, e=geel, b=blauw, g=groen.
rer
reb
reg
rbr
rbe
rbg
rgr
rge
rgb
Dit zijn er negen, namelijk alle negen waarvan de eerste baan rood is.
Zo zijn er ook negen, waarvan de eerste baan geel is, en negen waarvan de eerste baan blauw is, en negen waarvan de eerste baan groen is.
In totaal dus vier keer negen, dus 36.
Achter elk van deze 36 vlaggen met drie banen kun je nog drie verschillende kleuren hangen voor de vierde baan.
Ik hoop dat je nu overtuigd bent van de juistheid van de formule.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 augustus 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3