De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Wanneer meer kans?

Wanneer heb je meer kans? Als je 1x 50% kans heb op slagen of als je 2x 25% kans op slagen hebt? Ik heb zelf bedacht dat je meer kans heb met 1x 50% en dat heb ik gebaseerd op: je hebt duidelijk meer kans als je 1x 100% heb dan dat je 2x 50% kans hebt..., maar waar ligt nou precies de grens? Hoeveel hoger moet die 25% precies worden dat het weer eerlijk is? Wat is de formule ervoor?

Fedor
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 augustus 2004

Antwoord

P(slagen bij 50%)=0,5
P(slagen bij 2x 25%)=1-P(niet slagen in 2x)=1-0,752=0,4375

De vraag is nu (geloof ik) wanneer is P(2x ?%)=0,5
Welnu nu moet gelden dat:

1-P(niet slagen in 2x)=1-p2=0,5
Dus P(niet slagen in 2x)=p2=0,5
p=Ö(0,5)=0,707
Dus slaagkans bij 2x is 0,293
Zeg maar 29,3%

Hopelijk is dit een antwoord op een vraag...

Die redenering van 100% en 2x50% vind ik wel riskant. Het lijkt een beetje op:
een half vol glas = een half leeg glas
vol=leeg
Maar dat zal wel aan mij liggen...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 augustus 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker