De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Maple

Weet iemand hoe ik een symbolische vergelijking in Maple kan vereenvoudigen.
Bijvoorbeeld:
2*omega*F+omega*H=0
Dit kan ook geschreven worden als 2*F+H=0, mits omega ongelijk aan nul.
Hoe kan ik Maple deze redenering laten maken, ik heb het al met asume geprobeerd, maar zonder succes.

Alvast bedankt.

Rick
Student universiteit - woensdag 7 juli 2004

Antwoord

dag Rick,

Eigenlijk heeft Maple gelijk dat je die omega niet zomaar moet wegdelen.
Maar inderdaad: het commando
assume(omega0);
is niet sterk genoeg om Maple de vergelijking door omega te laten delen.
Wat je eventueel zou kunnen doen, wiskundig correcter, is:
vg:=2*omega*F+omega*H=0;
factor(vg);
dan krijg je keurig de ontbinding die je zoekt.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 8 juli 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3