De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe bereken je de dichtheid van een rond voorwerp?

Hoe bereken je de dichtheid van een rond voorwerp?

elmer
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 23 juni 2004

Antwoord

Beste Elmer,

dichtheid is per definitie de Massa van een voorwerp gedeeld door het Volume, r=M/V.
Als je een rond voorwerp met straal r hebt, dan is het volume V = 4/3 p r3. De Massa M van het voorwerp zul je moeten meten met een weegschaal en dan is de dichtheid
r = M/V = 3/4 M / (p r3).
Met vriendelijke groet,

Guido Terra

gt
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3